Vertelcel

Hey superkid!
Wat leuk dat je onze site bezoekt!

Ik ben Vertelcel, de mascotte van stichting Projects for SuperKids. Een mascotte is een gelukspop. Ik breng de stichting en de superkids graag heel veel geluk!
Ik breng jullie ook graag heel veel leuks. Op onze website kun je onze boeken en speelgoed kopen en zal ik jullie af en toe een verhaaltje vertellen of een prijsvraag, kleurplaat of filmpje plaatsen.

Vertelcel is bedacht door Carolyne Jessurun. Carolyne heeft twee zoons die een bloedziekte hadden en daarvoor vaak naar het ziekenhuis moesten. Toen haar oudste zoon Jordi erg ziek werd, schreef en tekende Carolyne verhaaltjes over Vertelcel voor hem.

Met deze verhaaltjes legde ze hem en zijn broers uit wat er allemaal ging gebeuren. Vertelcel heeft toen Jordi beter was ook als verteller gewerkt bij andere kindjes. Ook bij kindjes die niet ziek, maar wel een beetje eenzaam waren. Op dit moment werkt hij als mascotte en verteller bij Stichting Projects for SuperKids. Wie weet wat Vertelcel allemaal nog meer zal doen! 

Vertelcel wil graag alle superkids verhalen vertellen. Als je een idee hebt voor een verhaal dat Vertelcel zou moeten vertellen, mag je ons een berichtje sturen.

Vertelcel helpt OSCAR Nederland

Nieuwsbrief van OSCAR Nederland

OSCAR Nederland is een patiëntenorganisatie die opkomt voor de belangen van dragers en patiënten met sikkelcelziekte en thalassemie. Stichting Projects for Superkids werkt ook samen met OSCAR Nederland.

OSCAR Nieuws is de nieuwsbrief van OSCAR Nederland, die twee keer per jaar verschijnt. Sinds de wintereditie van OSCAR Nieuws in 2022 heeft onze mascotte Vertelcel samen met een paar familieleden een baan op de redactie. Zij zijn reporter, fotograaf en redacteur voor OSCARkidsNIEUWS. Dit is het deel van de nieuwsbrief voor en over kinderen met sikkelcelziekte en thalassemie. Familie Vertelcel schrijft verslagen van evenementen voor deze kinderen, interviewt personen die met deze kinderen werken en staat met ‘de ziekenhuisvriendjes’ op kleurplaten, puzzels of invulbladen. We zullen iedere keer dat er een nieuwe OSCAR Nieuws uitkomt, één of meer pagina’s met tips, spelletjes of kleurplaten van Vertelcel en de ziekenhuisvriendjes op onze eigen website delen.

Druk op de afbeeldingen hierboven om ze te vergroten

Wist je dat jij mij ook echt kan knuffelen ?

Heb je nog vragen?
Neem dan contact met ons op.

Of stuur ons een privébericht op facebook via onderstaande knop

Op deze website maken wij gebruik van cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.