De oprichting

In 2014 schreef Chantal Cooper (voorzitter & oprichter) haar eerste boek ‘Dubbel Feest’. Dit boek gaat over een meisje met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is geen feest. Het is een ernstige ziekte met nare symptomen die moeilijk uit te leggen is, maar een naar of verdrietig verhaal is voor kinderen niet leuk. Chantal besloot daarom om er iets vrolijks in te verwerken waardoor sikkelcelziekte makkelijk kan worden uitgelegd, voor en door kinderen. Zij kreeg veel leuke reacties op de combinatie van iets naars (een ziekte) met iets leuks (een feestje).

Er zijn nog veel meer ernstige en zeldzame ziektes. Chantal wil ook over andere ernstige/ zeldzame ziektes schrijven en kinderen zo op een leuke manier leren over de ziekte. Chantal maakte kennis met Carolyne Jessurun, die een boek geschreven had met daarbij vrolijke illustraties over de ziekte (Thalassemie) van haar kinderen. Ze besloten om samen te werken en zo ontstond Stichting Projects for SuperKids. Kinderen met een ziekte zijn en kunnen zoveel meer en dat willen Chantal en Carolyne deze SuperKids vertellen via hun boeken.

Het bestuur

Chantal Cooper
Voorzitter & Oprichter

Chantal is in het dagelijks leven (beëdigd en juridisch) vertaler Engels. Zij is de schrijfster van het boek Dubbel Feest, een kinderboek met als thema sikkelcelziekte. Chantal heeft sikkelcelziekte en probeert, o.a. door middel van kinderboeken, aandacht te vragen voor sikkelcelziekte en het bespreekbaar te maken. Zij hoopt met haar boodschap o.a. kinderen (en hun ouders) te inspireren het beste uit het leven te halen ondanks de obstakels die een (ernstige) aandoening met zich kan brengen. Dubbel Feest verscheen in het Nederlands, Engels en Papiamentu

Carolyne is schrijfster en illustrator. Zij heeft vier zoons waarvan twee bèta thalassemie hadden en daarvoor een stamceltransplantatie moesten ondergaan. Carolyne schreef en illustreerde in die tijd boeken over hun ziekteverloop voor hen. Deze boeken zullen vanuit de stichting uitgegeven worden. Carolyne heeft eerder de maatjesmap van Humanitas Match Almere gemaakt, waar kinderen in uitgenodigd worden om te schrijven, kleuren en tekenen.

Carolyne Jessurun
Secretaris & Creative Director

Gisèle Cooper
Penningmeester

Gisèle is momenteel werkzaam als communicatiemanager bij het pensioenfonds van een grote bank. Zij is ook vrijwilligster in het Emma Kinderziekenhuis. Eén van haar hobby’s is schrijven. Zij is de zus van Chantal en heeft daardoor de impact van sikkelcelziekte van nabij meegemaakt.

Kristle is werkzaam als Management Consultant. In die hoedanigheid adviseert zij o.a. bestuursleden van stichtingen over governance, risk, compliance en juridische vraagstukken. Zij is de zus van Carolyne en heeft het gehele stamceltransplantatietraject van haar neefjes van nabij meegemaakt. Daarnaast kreeg zij zelf te maken met een kind in het ziekenhuis toen haar zoontje te vroeg werd geboren vanwege een hartritmestoornis. Zij weet hierdoor hoe het is om een kind te hebben met een aandoening, waarbij ziekenhuisopname en frequente ziekenhuisbezoeken nodig zijn.

Kristle Jessurun
Algemeen bestuurslid

De Jeugddenktank

Naast het bestuur heeft Projects for SuperKids ook een eigen jeugddenktank. Een groep jonge kinderen/ tieners van verschillende leeftijden die met ons meedenken en helpen bij het uitwerken van onze projecten.

Zaraq (2004)

Milou (2008)

Leilah (2010)

Jordi (2005)

Dean (2007)

Roan (2009)

Aidan (2012)

Met uw donatie maken wij een verschil.

Wij zijn een non-profit organisatie. Alles wat wij ontvangen aan donaties, sponsoring en (boek-)verkoop, wordt besteed aan nieuwe projecten.

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Op deze website maken wij gebruik van cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.